Energetinė vertė: 1340 kcal
600 g miltingų bulvių,
druskos,
2 svogūnai,
8 valg. š. aliejaus,
4 kiaušiniai,
baltųjų pipirų,
žiupsnis ciberžolių,
žiupsnis imbiero.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Sudėkite į vandenį su druska, uždenkite ir pavirkite 25 minutes. Nukoškite ir nugarinkite. Inde bulves sugrūskite grūstuve. Kol verda bulvės, nulupkite svogūnus. Supjaustykite 3 mm storio griežinėliais.
Įpilkite 4 valg. š. aliejaus į keptuvę, pakaitinkite ir pavartydami apkepkite svogūnus. Supilkite ant sugrūstų bulvių. Vieną po kito įmaišykite kiaušinius. Paskaninkite pipirais, ciberžolėmis, imbieru ir druska. Likusį aliejų pakaitinkite keptuvėje.
Sudėkite bulvių tyrę. Tolygiai šaukštu paskirstykite keptuvėje. Tyrę uždenkite ir ant mažos ugnies kepkite 5 minutes. Apkepo kraštai turėtų būti apkepę, o vidurys dar šiek tiek drėgnas. dangtį nuimkite. peiliu atkabinkite bulvių tyrę nuo keptuvės krašto.
Be to, keptuvę kartkartėmis krestelėkite, kad apkepas neprisviltų. Apkepą gražiai išleiskite ant atitinkamo dydžio dangčio, apverskite ir dar 4 minutes pakepkite.