Energetinė vertė: 1240 kcal
1 svogūnas,
2 česnako skiltelės,
400 g miltingų bulvių,
2 raudonos paprikos,
3 mėsiniai pomidorai,
10 juodųjų alyvų be kauliukų,
600 g žuvies filė (pvz.: raudonojo ešerio, menkės),
druskos,
juodųjų pipirų,
1 citrinos sultys,
1 arb. š. sutrintų čiobrelių,
2 valg. š. susmulkintų petražolių,
1/8 l žuvies sultinio,
2 valg. š. alyvų aliejaus,
2 valg. š. grietinės,
1/2 arb. š. saldžiosios paprikos.
GAMINIMAS:
Svogūną ir česnaką nulupkite, svogūnus-geriausia su agurkų pjaustykle- supjaustykite labai plonais griežinėliais. Česnako skilteles susmulkinkite. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite siaurais rėžiukais.
Pomidorus blanširuokite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Alyvas perpjaukite pusiau arba padalykite kiekvieną į keturias dalis. Žuvies filė gerai nuplaukite, nusausinkite virtuviniu popieriumi ir supjaustykite 2 cm pločio pailgais gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais ir pašlakstykite citrinų sultimis.
Į ugniai atsparią apkepo formą įpilkite 4 valg. š. aliejaus ir ištepkite visą formą. Sluosniais dėkite bulves, paprikas, svogūnų griežinėlius, pomidorus, alyvas ir žuvį, kol sudėliosite visus paruoštus produktus. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir petražolėmis.
Apipilkite žuvies sultiniu ir suvyniokite į aliuminio foliją arba uždenkite dangčiu. Apkepą kepkite 30-40 minučių iš anksto pakaitintoje orkaitėje ties viduriu 200 laipsnių karščio temperatūroje. Maždaug po 20 minučių foliją išimkite. Likusį aliejų, grietinę ir papriką suplakite ir šiuo mišiniu užtepkite apkepą. Baikite troškinti neuždengę. Patiekalas turi kelias minutes pastovėti ramiai, po to neškite ant stalo.