Baskiškas žuvies apkepas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Baskiškas žuvies apkepas


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 1240 kcal

1 svogūnas,
2 česnako skiltelės,
400 g miltingų bulvių,
2 raudonos paprikos,
3 mėsiniai pomidorai,
10 juodųjų alyvų be kauliukų,
600 g žuvies filė (pvz.: raudonojo ešerio, menkės),
druskos,
juodųjų pipirų,
1 citrinos sultys,
1 arb. š. sutrintų čiobrelių,
2 valg. š. susmulkintų petražolių,
1/8 l žuvies sultinio,
2 valg. š. alyvų aliejaus,
2 valg. š. grietinės,
1/2 arb. š. saldžiosios paprikos.

GAMINIMAS:

Svogūną ir česnaką nulupkite, svogūnus-geriausia su agurkų pjaustykle- supjaustykite labai plonais griežinėliais. Česnako skilteles susmulkinkite. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite siaurais rėžiukais.

Pomidorus blanširuokite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Alyvas perpjaukite pusiau arba padalykite kiekvieną į keturias dalis. Žuvies filė gerai nuplaukite, nusausinkite virtuviniu popieriumi ir supjaustykite 2 cm pločio pailgais gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais ir pašlakstykite citrinų sultimis.

Į ugniai atsparią apkepo formą įpilkite 4 valg. š. aliejaus ir ištepkite visą formą. Sluosniais dėkite bulves, paprikas, svogūnų griežinėlius, pomidorus, alyvas ir žuvį, kol sudėliosite visus paruoštus produktus. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir petražolėmis.

Apipilkite žuvies sultiniu ir suvyniokite į aliuminio foliją arba uždenkite dangčiu. Apkepą kepkite 30-40 minučių iš anksto pakaitintoje orkaitėje ties viduriu 200 laipsnių karščio temperatūroje. Maždaug po 20 minučių foliją išimkite. Likusį aliejų, grietinę ir papriką suplakite ir šiuo mišiniu užtepkite apkepą. Baikite troškinti neuždengę. Patiekalas turi kelias minutes pastovėti ramiai, po to neškite ant stalo.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668