Energetinė vertė: 2316 kcal
1 garbanotasis kopūstas (apie 1 kg),
druskos,
150 g ryžių,
2 pomidorai,
3 šalotai,
1 ryšulėlis petražolių,
150 g Parmezano sūrio,
4 valg. š. sviesto,
pipirų,
1 l mėsos sultinio (ekstrakto),
6 vidutinio dydžio baltieji svogūnai,
6 nebirios bulvės,
sviesto gabaliukai apkepti.
GAMINIMAS:
Garbanotąjį kopūstą nuvalykite, nuplaukite ir visą galvą 15 minučių pavirkite sūriame vandenyje. Ryžius taip pat suberkite į šį verdantį vandenį ir pavirkite 15 minučių. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, po to perpilkite šaltu, nulupkite ir susmulkinkite. Nulupkite šalotą. Petražoles nuplaukite, apsausinkite.
Šalotą ir petražoles susmulkinkite. Patarkuokite sūrio. Garbanotąjį kopūstą išimkite ir gerai nuvarvinkite. Lapus atlankstykite, išpjaukite vidurinius lapus ir susmulkinkite. Ryžius nukoškite per sietą. Šalotą patroškinkite keptuve su sviestu. Maišydami suberkite susmulkintą kopūstą, po to sudėkite petražoles, pomidorus, 120 g sūrio ir ryžius.
Pabarstykite druska ir pipirais. Įdarą sudėkite į kopūstą Lapus užlankstykite ir suriškite siūlu. Kopūstą įdėkite į didelį puodą, užpilkite karštu sultiniu ir pavirkite ant mažos ugnies. Svogūnus ir bulves nulupkite, bulves perpjaukite pusiau. Sudėkite į puodą su kopūstu, užpilkite dar sultinio, uždenkite ir patroškinkite 20-30 minučių.
Kopūstą išimkite ant didelės kepamosios skardos ir apdėliokite bulvėmis ir svogūnais. Pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu, sviesto gabaliukais ir 5 minutes pagruzdinkite. Sultinys gali būti puikus pirmasis patiekalas.