Energetinė vertė: 1080 kcal
4 mažos cukinijos,
3 mažos nebirios bulvės,
150 g šparaginių pupelių,
1 šalotas,
1-2 česnako skiltelės,
50 g lašinių,
1 ryšulėlis petražolių,
8 švieži bazilikų lapeliai,
2 valg. š. sviesto,
1 l jautienos arba daržovių sultinio,
druskos,
pipirų,
3 valg. š. ryžių,
ką tik sutarkuoto Parmezano sūrio.
GAMINIMAS:
Nuplaukite cukinijų žiedus ir kotus, cukinijas nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Pupeles nuvalykite, sulaužykite jas gabaliukais.
Cukinijas, bulves ir pupeles dar kartą nuplaukite ir palikite ant sieto, kad nulašėtų vanduo. Šalotą ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Lašinius supjaustykite mažais kubeliais. Petražoles ir bazilikų lapelius nuplaukite. Nuskabykite petražolių lapelius ir susmulkinkite.
Sviestą ištirpinkite dideliame inde ir sudėkite į jį česnaką, šalotą, lašinukus ir neilgai pakepinkite. Sudėkite daržoves ir nuolat maišydami neilgai patroškinkite. Supilkite sultinį ir paskaninkite druska bei pipirais. Virkite 15 minučių ant mažos ugnies.
Suberkite ryžius ir sriubą virkite tol, kol išvirs ryžiai (maždaug 20 minučių). Tuomet suberkite žalumynus. Daržovienę tuoj pat neškite ant stalo. Galima užtarkuoti sūrio.