Energetinė vertė: 4416 kcal
500 g birių bulvių,
25 g mielių,
1/8 l pieno,
100 g sviesto,
50 g cukraus,
3 kiaušiniai,
250 g miltų,
druskos,
50 g kapotų migdolų,
50 g razinų.
Be to:
ruebalų kepti,
cukraus pudros,
cinamono.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Gerai nugarinkite, nulupkite ir sugrūskite grūstuve. Palikite, kad atauštų. Mieles sumaišykite su pienu ir padėkite šiltai 15 minučių, kad mielės pakiltų. Sviestą pakaitinkite ir sumaišykite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite ir išmaišykite kiaušinius, paskui ir mieles su pienu.
Tuomet sudėkite bulvių masę, miltus, žiupsnį druskos, taip pat suberkite migdolus ir razinas. Išminkykite lygią tešlą. Uždenkite ir palaikykite šiltai 30 minuči, kad pakiltų. Kepimo formoje pakaitinkite daug riebalų-maždaug per du pirštus nuo dugno. Iš tešlos arbatiniu šaukšteliu padarykite mažus graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir kepkite juos karštuose riebaluose (maždaug 24 sklindžius). Cukraus pudrą sumaišykite su cinamonu ir pabarstykite sklindžius.