Energetinė vertė: 3100 kcal
300 g kiaulienos sprandinės,
300 g avienos nugarinės (be kaulų),
300 g jautienos nugarinės,
1 morka,
1 nuluptas svogūnas, pakaišytas 2 gvazdikėliais,
1 česnako skiltelė,
1 laurų lapas,
druskos,
juodųjų pipirų,
1/2 l sauso baltojo vyno arba obuolių vyno,
250 g svogūnų,
1 kg nebirių bulvių,
40 g lydytų kiaulės taukų.
GAMINIMAS:
Visą mėsą supjaustykite kubeliais, o nuskustą morką supjaustykite griežinėliais. Su svogūnais, nuluptu česnaku ir laurų lapu sudėkite į fajansinį puodą. Pabarstykite druska ir pipirais ir užpilkite vynu. Uždenkite ir per naktį pamarinuokite. Svogūnus nulupkite, bulves nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Ugniai atsparią fajansinę formą storai ištepkite riebalais ir sudėkite pusę bulvių ir svogūnų griežinėlių.
Pabarstykite druska ir pipirais. Suberkite mėsą ir uždenkite likusiomis bulvėmis ir svogūnais. Dae kartą pabarstykite priekoniais. Marinatą perkoškite per sietą ir supilkite ant bulvių. Puodą tvirtai uždenkite. Puodą statykite į iš anksto pakaitintą orkaitę ir kepkite patiekalą maždaug 3 valandas 200 laipsnių karščio temperatūroje.