Energetinė vertė: 2732 kcal
2 svogūnai,
1 valg. š. lydytų riebalų,
500 g raugintų kopūstų,
1 stiklinė Mpzelio vyno,
4 šonkauliukai,
kelios kadagio uogos,
2 laurų lapai,
500 g miltingų bulvių,
druskos,
1/8 l pieno,
100 g rūkytų lašinių.
GAMINIMAS:
Vieną svogūną nulupkite, stambiai supjaustykite ir pakepkite riebaluose keptuve. Raugintus kopūstus lengvai nususnkite ir taip pat pakepkite keptuve. Užpilkite vynu. Sudėkite nuplautus ir apsausintus šonkaulius ant kopūstų. Paberkite kadagių uogų ir laurų lapų ir pridengę patroškinkite ant mažos ugnies.
Bulves nuskuskite, supjaustykite gabaliukais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Bulves nukoškite ir, įpylę karšto pieno, sugrūskite košę. lašinius supjaustykite kubeliais, nulupkite antrąjį svogūną ir susmulkinkite.
Šonkaulius nuimkite nuo kopūstų. Ant jų dėkite bulvių košę ir sumaišykite. Dabar vėl sudėkite šonkaulius. Lašinukus ir svogūnus paskrudinkite ir užberkite ant šonkaulių. Karštą patiekalą neškite ant stalo. Neužmirškite sauso vyno.