Energetinė vertė: 3240 kcal
4 mažos, kietos kapotinės dešrelės po 100 g,
40 g margarino,
1 kg nebirių bulvių,
druskos,
baltųjų pipirų,
1/8 l karšto mėsos sultinio,
125 g grietinėlės,
žiupsnelis maltų kmynų,
1 ryšulėlis petražolių.
GAMINIMAS:
Dešreles nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite virtuviniu popieriumi. Dešreles supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Margariną pakaitinkite didelėje keptuvėje. Dešreles paskrudinkite maždaug 3 minutes. Nukelkite nuo viryklės.
Bulves nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Išdėliokite ant dešros griežinėlių. Pabarstykite druska ir pipirais. Užpilkite mėsos sultiniu. Pridenkite ir 20 minučių patroškinkite.
Išplakite grietinėlę su kmynais. Supilkite ant bulvių ir dar 10 minučių pridengę patroškinkite. Nuplaukite petražoles, apsausinkite ir susmulkinkite. Prieš nešdami ant stalo, pabarstykite jomis bulves.