Energetinė vertė: 1832 kcal
1 garbanotasis kopūstas (apie 800 g),
500 g nebirių bulvių,
100 g žalios kiaulienos pažandės,
1 svogūnas,
1 valg. š. žąsies taukų,
1/2 l mėsos sultinio (ekstrakto),
200 g virtos dešros,
1 arb. š. džiovintų mairūnų,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Kopūstą nuvalykite, nuplaukite ir stambiai sukapokite. Bulves taip pat nuskuskite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Kiaulieną supjaustykite kubeliais ir perpilkite verdančiu vandeniu. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Keptuve pakaitinkite taukus ir apkepkite svogūnus bei lašinukus.
Maišydami suberkite kopūstus ir bulves, užpilkite sultiniu ir 30 minučių patroškinkite. Dešrą supjaustykite stambiais griežinėliais, sumaišykite su mairūnais ir suberkite į sriubą. Pabarstykite pipirais ir druska ir neškite ant stalo.