Energetinė vertė: 3320 kcal
4 silkės filė gabaliukai,
100 g keptos veršienos riekutėmis,
1 didelis konservuotas agurkas,
2 rūgštoki obuoliai,
2 ryšulėliai salierų,
50 g graikinių riešutų,
4 bulvės su lupenomis,
4 valg. š. vyno acto,
druskos,
juodųjų pipirų,
200 g majonezo,
4 valg. š. jogurto,
žiupsnis imbiero,
kelios pipirnių šakelės,
1/2 ryšulėlio svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Silkės filė trumpai pamirkykite. Silkę, veršieną, agurką ir nuluptus obuolius supjaustykite rėžiukais. Salierų kotelius nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais, o lapelius pasidėkite šalia. Salotų ingredientus sumaišykite inde su actu, trupučiu druskos ir pipirais. Pastatykite neilgam į šalį.
Majonezą sumaišykite su jogurtu ir imbieru. Žalumynus susmulkinkite ir kartu su majonezu sumaišykite su kitais salotų ingredientais. Papuoškite salierų lapeliais. Salotas, jei įmanoma, palaikykite 1-2 valandas, kad susimaišytų skoniai ir kvapai, ir tuomet neškite ant stalo.