Energetinė vertė: 920 kcal
350 g nebirių bulvių,
250 g raudonųjų burokėlių,
250 g saliero šaknies,
4 valg. š. acto,
2 maži svogūnai.
M a r i n a t a s:
6 valg. š. aliejaus,
2 valg. š. acto,
druskos,
baltųjų pipirų,
žiupsnis cukraus.
Be to:
1 valg. š. ką tik sutarkuotų krienų,
2 kietai virti kiaušiniai,
1/2 krepšelio pipirnių.
GAMINIMAS:
Bulves ir burokėlius nuplaukite šepetėliu šaltame vandenyje. Salierą nulupkite ir nuplaukite. Atskiruose trijuose puoduose viską išvirkite. Virdami burokėlius ir salierą, įpilkite po 2 valg. š. acto. Bulves virkite 25 minutes, burokėlius-20, o salierus-15 minučių.
Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Salierą supjaustykite plonais rėžiukais. Burokėlius nulupkite ir taip pat supjaustykite plonais rėžiukais. Bulves perpilkite šaltu vandeniu, nulupkite, supjaustykite plonais rėžiukais. Viską sudėkite į dubenį, bet nemaišykite.
Marinatui sumaišykite inde aliejų su actu. Įberkite druskos, pipirų ir cukraus. Užpilkite marinatu salotas. Uždenkite or palikite ramiai 30 minučių. Tuomet apiberkite krienais. Salotas atsargiai išmaišykite. Sudėkite į salotinę. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
Papuoškite jais salotų pakraščius. Pipirnes nuplaukite ir nusausinkite. Nupjaukite mažus pipirnių kuokštelius ir jais papuoškite tarpus tarp kiaušinių.