Energetinė vertė: 2740 kcal
350 g bulvių su lupenomis,
125 g miltų,
20 g sviesto,
1 kiaušinis,
800 g mėlynųjų slyvų,
80 g gabalinio cukraus.
GAMINIMAS:
Bulves su lupenomis dar šiltas nulupkite ir sugrūskite. Palikite, kol atausš, ant lentelės. Pabarstykite miltais. Viduryje padarykite įdubą. Suleiskite sviestą, druską ir kiaušinius. Vėsiomis rankomis suminkykite tešlą. Uždenkite rankšluoščiu ir palaikykite ramiai 15 minučių.
Tuo tarpu nuplaukite slyvas, nuvarvinkite ir išimkite kauliukus. Kiekvieną slyvą įdarykite cukraus gabaliuku. Iš tešlos miltuotomis rankomis iškočiokite 5 cm storio pailgus paplotėlius ir supjaustykite 5 cm ilgio gabaliukais, į kiekvieną tešlos gabaliuką įsprauskite po slyvą ir padarykite kukulį.
Puode užvirinkite pakankamai vandens. Įberkite druskos. Vienu kartu dėkite 8-10 kukulių ir 10 minučių pavirkite. Kukulius išimkite kiaurasamčiu ir gerai nuvarvinkite. Pasidėkite juos šiltai, kol išvirsite visus. Sviestą pakaitinkite keptuvėje. Užpilkite juo kukulius ir tuojau pat neškite ant stalo. Cukrų sumaišykite su cinamonu atskirame indelyje. Dažniausiai valgomi pietums prie sriubos.