Energetinė vertė: 1520 kcal
Bulvių t e š l a i:
1 1/2 kg žalių miltingų bulvių,
500 g nebirių bulvių, išvirtų iš vakaro,
1/4 l pieno,
1 valg. š. druskos.
Į d a r u i:
1 vakarykštė bandelė,
1 valg. š. sviesto.
Be to:
druskos,
1 valg. š. susmulkintų svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Žalias bulves nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite į indą su šaltu vandeniu. Bulvių masę sudėkite į lininį maišelį ir gerai išspauskite. Vandens neišpilkite, kai nusistovės krakmolas, atsargiai nupilkite skystį. Virtas, nuluptas bulves sutarkuokite. Pieną pakaitinkite, supilkite ant virtų bulvių ir viską lygiai išmaišykite.
Iš žalių ir virtų bulvių, taip pat krakmolo ir druskos rankomis lygiai suminkykite minkštą tešlą. Bandelę supjaustykite mažais kubeliais ir rusvai paskrudinkite svieste. Iš bulvių tešlos šlapiomis rankomis padarykite norimo dydžio kukulius, o į vidų įspauskite keletą skrudintų kubelių.
Dideliame plačiame puode užvirkite vandenį, pasūdykite (1 l vandens maždaug 10 g druskos) ir atsargiai suleiskite kukulius. Atvirame puode patroškinkite juos 15-20 minučių, tik žiūrėkite, kad vanduo puode nekunkuliuotų. Išvirtus kukulius išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite ir sudėkite į šiltą indą.
Galima kukulius pabarstyti susmulkintai svogūno laiškais. Šie kukuliai labai tinka prie kiaulienos kepsnio, troškintos jautienos ar keptos žąsies.