Energetinė vertė: 2700 kcal
1 1/2 kg miltingų bulvių,
druskos,
baltųjų pipirų,
3 kiaušiniai,
100 g lašinukų su raumeniu,
8 valg. š. aliejaus.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite (smulkia rankine tarka) į didelį indą. Bulvių masę palikite 5 min., kad nusistovėtų skystis. Masę neilgam sudėkite ant sieto. Tegu nusistovi krakmolas. Skystį nupilkite. Krakmolą supilkite ant tarkuotų bulvių.
Svogūnus nulupkite. Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite ir sudėkite į tarkuotas bulves. Įberkite nemažai druskos ir šiek tiek pipirų. Išplakite kiaušinius ir supilkite į tešlą. Lašinukus supjaustykite plonomis riekutėmis. 4 valg. š. aliejaus įpilkite į 24 cm skersmens keptuvę (ketaus) ir ištepkite ją, kad vidus apsidengtų riebalų sluoksniu.
Tuomet išdėliokite lašinukus. Bulvių masę dar kartą permaišykite ir supilkite į keptuvę ant lašinių. Užpilkite likusiu aliejumi. Kepkite iš anksto pakaitintoje orkaitėje apačioje 75 min. 240 laipsnių karščio temperatūroje.
Bulvių plokštainį ištraukite iš orkaitės, padalykite į 8 dalis kaip tortą ir neškite ant stalo. Prie jo labai tinka obuolių kompotas ar bruknių uogienė.