Energetinė vertė: 1700 kcal
500 g bulvių su lupenomis,
20 g margarino,
druskos,
1 svogūnas,
1/2 ryšulėlio petražolių,
500 g varškės,
2 kiaušinių tryniai,
50 g manų kruopų,
1/8 l pieno,
druskos,
žiupsnis tarkuoto muskatų riešuto,
1 arb. š. saldžiosios paprikos,
2 kiaušinių baltymai,
50 g tarkuoto Ementalio sūrio,
30 g sviesto.
GAMINIMAS:
Nulupkite išvirtas bulves ir supjaustykite griežinėliais. Ugniai atsparią formą ištepkite margarinu. Išdėliokite bulvių griežinėlius ir pabarstykite trupučiu druskos. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite arba sutarkuokite. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir taip pat susmulkinkite.
Inde sumaišykite varškę su kiaušinių tryniais, svogūnais, petražolėmis, manais, pienu, druska ir prieskoniais. Kiaušinių baltymus išplakite ir supilkite į varškę. Varškės masę išdėliokite ant bulvių, pabarstykite tarkuotu sūriu ir sviesto gabaliukais. Formą statykite į iš anksto pakaitintą orkaitę ties viduriu. Kepkite 40 minučių 200 laipsnių karščio temperatūroje (kol rusvai apskrus). Tuomet traukite iš orkaitės ir neškite ant stalo.