Energetinė vertė: 4620 kcal
1 kg bebirių bulvių,
1 kg geltonųjų svogūnų,
200 g liesų rūkytų lašinių,
1 valg. š. lydyto sviesto,
druskos,
juodųjų pipirų,
500 g obuolių,
700 g kapotos kiaulienos (be riebalų),
mairūnų,
cukraus arba ką tik išspaustų citrinų sulčių pagal skonį,
riebalų formai ištepti.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnus nulupkite ir taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Lydytą sviestą sudėkite į plačią keptuvę ir paskrudinkite lašinukus. Apkepkite svogūnus ir bulves, pabarstykite druska ir pipirais ir pastatykite šiltai.
Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaulieną apkepkite riebaluose, kuriuose kepėte svogūnus ir bulves; kiaulieną reikia supjaustyti mažais gabaliukais ir pabarstykite druska bei pipirais. Apkepo formą ištepkite riebalais, sudėkite sluoksniais pirma svogūnus, paskui bulves ir tuomet obuolius.
Tada ant viršaus tolygiai išdėliokite kiaulieną ir uždėkite dar vieną sluoksnį svogūnų ir bulvių. Pabaigoje viską uždenkite obuolių sluoksniu. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite mairūnais. Obuolius pagal skonį galite pabarstyti trupučiu cukraus ar pašlakstyti citrinų sultimis.
Pridenkite ir kepkite 40 minučių iš anksto pakaitintoje orkaitėje ties viduriu 220 laipsnių karščio temperatūroje.