Energetinė vertė: 1880 kcal
500 g jautienos be kaulų,
druskos,
750 g nebirių bulvių,
po dvi raudonas ir žalias paprikas,
300 g pomidorų,
baltųjų pipirų,
3 arb. š. saldžiosios paprikos,
žiupsnelis cukraus,
po 1 ryšulėlį petražolių,
svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Jautieną nuplaukite šaltu vandeniu. Dideliame puode užvirkite vandenį su druska. Įdėkite jautieną, uždenkite ir pavirkite 75 minutes. Bulves nuskuskite. Nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite 1-2 cm dydžio kubeliais. Po 40 minučių suberkite į puodą, kuriame verda mėsa.
Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite ir nuplaukite. Pomidorus nulupkite, išpjaukite kotelius. Paprikas ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Likus virti 20 minučių, suberkite paprikų kubelius, o po 10 minučių ir pomidorų kubelius. Toliau virkite ant visai mažos ugnies.
Mėsą išimkite, nuvarvinkite ir supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais, padėkite šiltai. Daržoves pabarstykite pipirais, paprika, cukrumi ir druska. Petražoles ir svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Sriubą supilkite į dubenį, pabarstykite žaluma ir neškite ant stalo.