Energetinė vertė: 1080 kcal
4 didelės nebirios bulvės,
4 raudonojo ešerio filė gabaliukai,
1/2 citrinos sultys,
4 mažos šviežios cukinijos,
2 šalotai,
1 ryšulėlis petražolių,
apie 50 g sviesto,
baltųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite ir išvirkite. Nukoškite, nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Žuvį nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite virtuviniu popieriumi, supjaustykite nemažais gabaliukais ir pašlakstykite citrinų sultimis. Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite maždaug 1/2 cm storio griežinėliais.
Šalotus nulupkite ir susmulkinkite, petražoles nuplaukite, kotus išmeskite, o lapelius apsausinkite ir susmulkinkite. Sviestą ištirpinkite inde ir jame kokias 5 minutes apkepkite cukinijas bei šalotus. Tuomet sudėkite žuvį, bulves, gerai išmaišykite, pabarstykite pipirais, druska ir petražolėmis. Dar 5 minutes patroškinkite ir galite nešti ant stalo.