Energetinė vertė: 1640 kcal
1 kg nebirių bulvių,
6 valg. š. vyno acto,
1/8 l karšto mėsos sultinio,
1 svogūnas,
125 g lašinukų su raumeniu,
2 valg. š. aliejaus,
druskos,
juodųjų pipirų,
žiupsnis cukraus,
po 1/2 ryšulėlio petražolių,
krapų,
svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Bulves gerai nuplaukite šepetėliu, sudėkite į puodą su vandeniu ir užvirus virkite 25-30 minučių. Nukoškite, perpilkite šaltu vandeniu ir nulupkite. Dar šiltas supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į dubenį ir įstatykite į indą su karštu vandeniu. Bulves pašlakstykite actu ir mėsos sultiniu.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Suberkite ant bulvių. Aliejų pakaitinkite keptuvėje. Paskrudinkite gelsvai lašinukus. Pabarstykite druska, pipirais ir cukrumi. Šiuo karštu padažu užpilkite bulves. Atsargiai išmaišykite.
Salotas dar 20 minučių palaikykite inde su karštu vandeniu ant garų. Tuo tarpu petražoles, krapus ir svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Prieš nešdami ant stalo bulves, pabarstykite jas žaluma.