Energetinė vertė: 2180 kcal
12 miltingų bulvių,
aliejaus bulvėms patepti.
Varškės į d a r a s:
1 mažas svogūnas,
100 g varškės,
druskos,
pipirų,
1/2 ryšulėlio svogūnų laiškų.
Žuvies į d a r a s:
8 maži silkės filė gabaliukai,
40 g sviesto,
po 1 šakelę karčiųjų kiečių,
krapų,
builių ir petražolių,
1 šalotas,
druskos,
truputis citrinų sulčių.
Krabų į d a r a s:
40 g sviesto,
2 kietai virtų kiaušinių tryniai,
1/2 arb. š. garstyčių miltelių,
100 g krabų.
GAMINIMAS:
Bulves labai gerai nuplaukite, nusausinkite virtuviniu popieriumi. Iškirpkite gana didelius aliuminio folijos lakštus ir patepkite aliejumi. Laisvai suvyniokite į juos bulves. Bulves sudėkite ant kepamosios skardos. Kepkite iš anksto iki 220 laipsnių temperatūros pakaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
Tada bulves išimkite, išvyniokite foliją. Bulvių lupenas gražiai atlupkite iki kraštų. Bulves šiek tiek išgremžkite ir sudėkite įdarą. Įdarą paruoškite, kol keps bulvės. Varškės į d a r a s: susmulkintus svogūnus sumaišykite su varške, druska, pipirais ir susmulkintais svogūnų laiškais.
Žuvies į d a r a s: silkės filė suvyniokite ir įdarykite bulves. Papuoškite sviestu su žalumynais. Žuvį ir sviestą gerai sutvirtinkite prieskoniais. Krabų į d a r a s: sviestą sumaišykite su sutrupintais tryniais ir garstyčių milteliais. Įdarykite bulves ir papuoškite krabais.