Lietinių t e š l a i:
250 g miltų,
4 šaukštai pieno,
kiaušinis,
pagal skonį druskos.
Varškės į d a r u i:
300 g riebios varškės,
3 šaukšteliai želatinos,
100 g cukraus,
2 kiaušinių tryniai,
šaukštelis vanilinio cukraus,
vienos citrinos sultys,
nutarkuota pusės citrinos žievelė,
3 šaukštai migdolų likerio,
truputis migdolų esencijos.
GAMINIMAS:
Iš lietinių tešlos iškepkite plonyčius lietinius ir padėkite šiltai. Paruoškite varškės įdarą: želatiną išbrinkinkite truputėlyje šalto virinto vandens. Varškę iki vientisos masės išsukite su cukrumi, kiaušinių tryniais, pagardinkite vanile ir citrinų sultimis, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę ir supilkite migdolų likerį.
Želatiną ištirpinkite ant ugnies garų vonelėje, ataušinkite ir įmaišykite į varškę. Grietinėlę atšaldykite, išplakite iki standžios masės ir taip pat įmaišykite į varškę.
Varškės mase aptepkite lietinius, juos susukite voleliu ir bent dviem valandoms padėkite šaltai. Tiekite supjaustytus nedideliais gabalėliais su juodųjų serbentų, aviečių arba braškių sirupu.