8 didelės bulvės,
kiaušinis,
šaukštas krakmolo,
šaukštas miltų,
stiklinė džiūvėsėlių,
pusė stiklinės virtų džiovintų grybų,
svogūnas,
šaukštas aliejaus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
P a g a r d u i:
raudonasis svogūnas,
6 pievagrybiai,
10 žaliųjų žirnelių ankščių,
šaukštas sviesto,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, neluptas išvirkite pasūdytame vandenyje, sumalkite, įmaišykite miltus, kiaušinį, krakmolą. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje, tada suverskite smulkintus virtus grybus, juos pakepinkite, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Grybų bei svogūnų masę atvėsinkite ir įmaišykite į bulvių tešlą. Iš tešlos rankomis formuokite nedidelius blynelius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštuose riebaluose, kol iš abiejų pusių dailiai apskrus. Iškeptus blynelius išdėliokite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai, tada išdalykite į lėkštes. Tiekite su svieste pakepintais pievagrybiais, svogūnais ir žaliųjų žirnelių ankštimis.