2 kiaušiniai,
200 g rikotos sūrio,
4 šaukštai miltų,
nutarkuota pusės apelsino žievelė,
šaukštas cukraus,
sviesto kepti,
stiklinė šviežių šaldytų mėlynių.
GAMINIMAS:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi, tada įmaišykite rikotą, suberkite miltus, nutarkuotą apelsino žievelę. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus ir atitirpintas bei nuvarvintas mėlynes.
Tešlą kabinkite šaukštu, formuokite nedidelius blynelius ir iš abiejų pusių iškepkite karštuose riebaluose, tada sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Blynelius tiekite su likusiomis, sveikomis arba su cukrumi trintomis mėlynėmis.