Didelis poro stiebas,
saliero stiebas,
2 stiklinės natūralaus daržovių sultinio,
2 didelės bulvės,
svogūnas,
2 šaukštai sviesto,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
200 ml grietinėlės,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto kietojo sūrio (parmezano).
GAMINIMAS:
Svogūną nuluokite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite įkaitintame svieste. Tik jokiu būdu neperkepkite-svogūnas neturi paruduoti. Porą ir salierą susmulkinkite, sumeskite į svogūnų masę ir apie 10 min. troškinkite ant mažos ugnies, kol suminkštės.
Keptas daržoves sukrėskite į puodą, užpilkite daržovių sultiniu, sumeskite nedideliais gabalėliais susmulkintas bulves ir viską apie 15 min. pavirkite. Sriubą nukelkite nuo ugnies iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
Tada vėl supilkite į puodą, pagardinkite grietinėle ir pipirais, pasūdykite, pakaitinkite ir išpilstykite į lėkštes. Tiekite su baltos duonos skrebučiu, jeigu norite, tarkuotu kietuoju sūriu.