200 g kiaulienos,
150 g šoninės,
200 g veršiuko kepenėlių,
1 morka,
1 pastarnokas,
1 petražolių šaknis,
1 gabalėlis salierų šaknies,
1 šaukštelis garstyčių,
1 svogūnas,
1 šaukštelis maltų prieskonių mišinio (kvapiųjų ir juodųjų pipirų, kmynų)
3 skiltelės česnako,
1 rūgštus obuolys,
1 citrina,
150 g batono,
150 g sviesto,
truputis druskos,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Kepenėles pabarstykite druska, pipirais ir išvirkite arba iškepkite orkaitėje. Tada kepenėles sumalkite arba pertrinkite per tinklelį ir palikite atskirame inde. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepkite aliejuje. Sudėkite susmulkintą morką, pastarnoką, petražolę, salierą.
Šiek tiek pakepinę sudėkite gabalėliais supjaustytą mėsą, šoninę, česnako skilteles ir troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa suminkštės. Tuomet viską du kartus permalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
Šią mėsos masę sumaišykite su maltomis kepenėlėmis, įdėkite nedideliame vandens kiekyje išmirkyto batono, sudėkite garstyčias, įberkite druskos, prieskonių mišinio, įpilkite truputį aliejaus ir viską labai gerai ištrinkite su minkštu sviestu. Paštetą sudėkite į norimą formelę, truputį paslėkite ir atšaldykite.