4 panašaus dydžio lašišos arba upėtakio gabalėliai,
2 skiltelės česnako,
gabalėlis imbiero šaknies,
2 apelsinai,
2 šaukštai sviesto,
nubrauktas šaukštas krakmolo,
žiupsnelis aitriųjų paprikų,
pagal skonį pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuplaukite ir nusausinkite žuvies gabalėlius, apibarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Kai riebalai pagels ir nustos putoti, sudėkite žuvies gabalėlius ir apkepkite iš abiejų pusių po 4-5 minutes.
Sudėkite keptą žuvį į pakaitintą indą, uždenkite folija ir pastatykite šiltai. Smulkia trintuve nutarkuokite vieno apelsino žievelę. Apelsiną nulupkite, padalykite skiltelėmis, pašalinkite minkštimą dengiančią odelę. Likusį apelsiną perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis.
Nulupkite ir smulkiai sukapokite imbiero šaknį (jei nemėgstate aštriai, pakaks 1 cm storio griežinėlio). Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite imbierą, išspauskite česnaką, trumpai pakepinkite, supilkite apelsinų sultis, įberkite žiupsnelį aitriųjų paprikų. Krakmolą išmaišykite puselėje stiklinės šalto vandens.
Visą laiką maišydami pilkite krakmolą į padažą, kol sutirštės iki norimos konsistencijos. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite nuluptas apelsinų skilteles. Paragaukite. Jei reikia, pasūdykite. Dėkite į lėkštę gabalėlį žuvies, užpilkite apelsinų padažo, papuoškite tarkuota apelsinų žievele. Patiekite su virtais ryžiais.