Indelis konservuotų tunų savose sultyse,
romaninių salotų,
200 g šviežių arba šaldytų šparaginių pupelių,
4 mažos bulvės,
2 kiaušiniai,
8 vyšniniai pomidorai,
pusė raudonojo svogūno,
pusė stiklinės juodųjų alyvuogių be kauliukų, 6 ančiuvių filė aliejuje,
2 šaukštai raudonojo vyno acto,
2 česnako skiltelės,
pusė stiklinės alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves gerai nuplaukite, išvirkite ir tik tada nulupkite. Kietai išvirkite kiaušinius. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite 3-5 minutes. Pupelės turi likti traškios. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą vandenį, taip išsaugosite žalią jų spalvą.
Paruoškite salotų užpilą. Į actą įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, išspauskite česnaką, nuolat maišydami plona srovele supilkite aliejų. Į dubenį sudėkite pomidorų puseles, virtas šparagines pupeles, stambiais gabalėliais pjaustytas bulves, kiaušinius, svogūną, ančiuvių filė, alyvuoges ir konservuotą tuną, supilkite užpilą, atsargiai išmaišykite. Dubens dugną užklokite salotų lapais, sudėkite salotas.