Margas pyragas receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Margas pyragas


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

Kilogramas įvairių džiovintų vaisių (razinų, abrikosų, datulių, cukruotų citrinų arba apelsinų žievelių),
riešutų (lazdyno, migdolų, anakardžių),
300 g miltų,
250 g sviesto,
230 g rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,
šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukštai romo.

GAMINIMAS:

Džiovintus vaisius (išskyrus cukrintinius) nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir nuvarvinkite. Stambesnius vaisius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Riešutus kiek pasmulkinkite. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

Kiaušiniai taip pat turėtų būti kambario temperatūros. Gerai išsukite sviestą su cukrumi. Kai cukraus grūdeliai ištirps, nuolat maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite į sviestą miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Sudėkite į tešlą džiovintus vaisius ir riešutus, įpilkite šlakelį romo, išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, pašaukite į 150 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite maždaug dvi valandas. Mediniu galiuku patikrinkite, ar pyragas iškepė. Leiskite atvėsti: uždenkite švaria šluoste ir palaikykite mažiausiai 4 val., dar geriau-per naktį.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668