T e š l a i:
300 ml kvietinių miltų,
žiupsnelis druskos,
100 g margarino ar sviesto.
Į d a r u i:
450 g brokolinių kopūstų žiedynų,
4 kiaušiniai,
5 šaukštai grietinėlės,
5 šaukštai pieno,
žiupsnelis tarkuotų muskatų,
stiklinė šviežiai tarkuoto kietojo sūrio (parmezano arba čederio),
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
5
GAMINIMAS:
Miltus išpilkite ant stalo, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite riebalus ir kruopščiai sukapokite peiliu, įpilkite 2-3 šaukštus vandens, užminkykite tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio mlakštą, išklokite juo apskritą skardą, gerai prispauskite kraštus, šakute subadykite dugną.
Uždenkite folijos lakštu, įberkite žirnių ar kitokių kruopų ir 10 min. kepkite iki 180 laipsnių karščio orkaitėje. Susmulkinkite brokolinių kopūstų žiedynus, trumpai apvirkite garuose arba 5 min. pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite. Dubenyje išplakite kiaušinius, grietinėlę, pieną ir smulkiai tarkuotą sūrį.
Pagardinkite muskato riešutais ir pipirais, pasūdykite. Ant kepto papločio sudėkite brokolinius kopūstus ir užpilkite plaktus kiaušinius. Sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių karščio temperatūros. Pašaukite apkepą į orkaitę ir kepkite maždaug 30 minučių. Baigiant kepti viršų apibarstykite tarkuotu sūriu.