Energetinė vertė: 1 kukulis- 55 kcal
1 kg miltingų bulvių,
druskos,
2 kiaušiniai,
60 g miltų,
16 šviežių abrikosų,
16 gabaliukų gabalinio cukraus,
200 g bandelės trupinių,
125 g sviesto,
4 valg. š. cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite sūriame vandenyje. Dar karštas sugrūskite, pertrinkite per sietą. Įmuškite kiaušinius, suminkykite masę, po truputį barstydami miltais, kad susidarytų kukulių tešla, ją išminkykite pailgos formos ir padalykite į 16 gabalėlių.
Abrikosus perpjaukite pusiau. Kauliukus išimkite, jų vietoje įdėkite po gabalėlį gabalinio cukraus. Rankas sudrėkinkite vandeniu. Paėmę vieną tešlos gabaliuką dėkite ant delno, kita ranka suplokite tešlą, į vidurį įspauskite abrikosą, po to tešlą sulenkę, padarykite kukulį. Taip pasidarykite 16 kukulių.
Dideliame puode užvirkite iš naujo vandenį, įberkite truputį druskos. Tuomet sumažinkite ugnį. Sudėkite iš karto visus kukulius. Atvirame puode virkite 210 minučių ant mažos ugnies (kol kukuliai sukils į viršų). Bandelės trupinius paskrudinkite svieste ir juose apvoliokite kukulius, pabarstykite cukraus pudra ir neškite ant stalo.