Energetinė vertė: 1800 kcal
1 kg nebirių bulvių,
druskos,
100 g lašinių,
2 svogūnai,
40 g margarino,
8 pomidorai,
1 ryšulėlis svogūnų laiškų,
4 kiaušiniai,
baltųjų pipirų,
saldžiosios paprikos,
žiupsnelis mairūnų.
GAMINIMAS:
Iš vakaro nuplaukite bulves. Sūriame vandenyje jas pavirkite 25-30 minučių. Nususnkite, perpilkite šaltu vandeniu ir nulupkite. Uždenkite ir padėkite šaltoje vietoje. Kitą dieną supjaustykite lašinukus mažais kubeliais. Svogūnus nulupkite ir taip pat susmulkinkite.
Margariną ištirpinkite keptuvėje. Paskrudinkite lašinukus. Sudėkite svogūnus ir dar 5 minutes pakepkite. Bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę. 15 minučių paskrudinkite, pabarstykite druska.
Pomidorus nulupkite, išpjaukite kotelius. išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Kiaušinius išplakite su druska, pipirais, paprika, mairūnais ir svogūnų laiškais.
Sudėkite susmulkintus pomidorus. Kiaušinių mase užpilkite bulves. Pridenkite ir kepkite dar 10 minučių ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Išimkite patiekalą ant pašildytos lėkštės.