Energetinė vertė: 1300 kcal
1 mažas svogūnas,
2 valg. š. sviesto,
500 g morkų,
200 g miltingų bulvių,
1 l mėsos sultinio,
100 g grietinėlės,
druskos,
pipirų,
uoginės paprikos,
citrinų sulčių,
1 mažas poras,
50 g lašinukų su raumeniu,
1 valg š. aliejaus.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir lengvai apkepkite svieste. Morkas ir bulves nuskuskite ir supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite kartu su svogūnais ir 10 minučių patroškinkite. Užpilkite mėsos sultiniu, supilkite grietinėlę ir pavirkite 20 minučių. Maišikliu išplakite tyrę.
Sriubą paskaninkite druska, pipirais, uogine paprika ir citrinų sultimis. Porą nuplaukite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Lašinukus supjaustykite siaurais šiaudeliais ir truputį apkepkite karštame aliejuje, taip pat trumpai pakepinkite porus. Sriubą išpilstykite į lėkštes, vidurį papuoškite lašinukais ir porais.