Energetinė vertė: 3120 kcal
8 mažos nebirios bulvės,
kmynų,
3 valg. š. aliejaus,
druskos,
2 mažos gūžės Batavijos salotų,
ridikėlių.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite ir su kmynais patroškinkite bulvių troškintuve. Trumpai patroškinę, nulupkite. Aliejų įpilkite į keptuvę ir pakaitinkite. Sudėkite bulves, pasūdykite ir paskrudinkite, tuomet padėkite jas šiltoje vietoje. Salotas nuvalykite, nuplaukite ir padėkite ant sieto, kad nuvarvėtų.
Mažuosius lapelius palikite, o didžiuosius supjaustykite rėžiukais. Ridikėlius nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Iš druskos, acto, sultinio ir aliejaus pasidarykite padažą. Nuvalytus, nuplautus ridikėlius susmulkinkite ir sudėkite į padažą. salotų lapus, ridikėlių griežinėlius ir pagruzdintas bulves pamarinuokite dviem trečdaliais padažo.
Keturias lėkštes išdėliokite salotų lapais. Ant jų išdėliokite pamarinuotas daržoves, taip pat padėkite supjaustytą virtą jautieną ir pašlakstykite likusiu padažu.