Energetinė vertė: 1720 kcal
500 g laukinių šparagų (galima pakeisti žaliaisiais šparagais),
250 g mažų nebirių bulvių,
5 valg. š. aliejaus,
druskos,
8 kiaušiniai,
juodųjų pipirų,
20 g sviesto.
GAMINIMAS:
Šparagus nuplaukite ir nupjaukite apatinę sumedėjusią dalį. Šparagų apačią nulupkite ir supjaustykite juos 1-2 cm ilgio gabaliukais. Bulves taip pat nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. 4 valg. š. aliejaus įpilkite į keptuvę ir pakaitinkite, suberkite į ją šparagus, bulves ir apkepkite.
Įberkite truputį druskos, pridenkite ir patroškinkite, kaskart pamaišydami. Kiaušinius išplakite, įberkite druskos, ką tik sumaltų pipirų ir užpilkite bulvių ir šparagų mišinį. Maišykite tol, kol masė pradės tirštėti. Tada uždenkite ir ant mažos ugnies kepkite, kol visiškai sutirštės. Tuomet apverskite, sudėkite į keptuvę likusį sviestą ir aliejų ir antrąją pusę rusvai apkepkite