Keptas įdarytas karpis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptas įdarytas karpis


INGREDIENTAI:

1 kg karpio,
100 g sviesto,
2—3 riekelės pyrago,
1/2 stiklinės pieno pyragui išmirkyti,
1 kiaušinis,
1/2 stiklinės grietinėlės,
prieskonių (muskato riešuto, pipirų, kalendros),
prieskoninių daržovių (morka, salieras, petražolė, svogūnas),
džiūvėsėlių,
druskos.


GAMINIMAS:

Nuvalytas karpis išskrodžiamas pro pakaklę, išimama mėsa, nepažeidžiant stuburo ir odos (stuburas lieka), iš mėsos išrenkami kaulai ir ji sumalama, sudedamas piene išmirkytas ir nuspaustas pyragas, svieste (60 g) pakepintos prieskoninės daržovės, kiaušinis, įberiama prieskonių, druskos. Viskas išmaišoma, išsukama, atskiedžiama grietinėle ir ta mase prikemšamas karpis. Dedamas keptuvėn su sviestu (40 g), apibarstomas džiūvėsėliais, įpilama truputis karšto vandens ir kepamas orkaitėje, palaistant sultimis.
Iškepęs karpis patiekiamas pašildytame pusdubenyje, pašlakstytas kepsnio sultimis, pabarstytas susmulkintais petražolių lapeliais su virtomis ar keptomis bulvėmis ir žalių daržovių salotomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668