Energetinė vertė: 2440 kcal
1 kg nebirių bulvių,
100 g sezamo aliejaus,
druskos,
juodųjų pipirų,
600 g riebaus (3,5 proc.) jogurto,
1 valg. š. kmynų,
1 valg. š. maltos kalendros,
3 valg. š. kokoso dribsnių,
2 valg. š. kapotų migdolų,
8 česnako skiltelės,
2 maži svogūnai,
3 šviežios žalios paprikos,
sviesto formai ištepti,
1 valg. š. susmulkintų kardamonų sėklų,
1 valg. š. ciberžolių.
p a p u o š i m u i:
1 mažas agurkas salotoms,
1 ryšulėlis petražolių.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite, nuskuskite ir perpjaukite pusiau. Aliejų pakaitinkite ir paskrudinkite jame bulves. Vos vos pasūdykite. Bilves išimkite, užpilkite puse kiekio jogurto ir uždenkite. Tegu pastovi. Tuose pačiuose riebaluose patroškinkite daržoves, kokosų dribsnius, migdolus, susmulkintus česnakus. Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas.
Tada supjaustykite siaurais šiaudeliais ir suberkite į daržovių mišinį. Bulves išdėliokite riebalais išteptame orkaitės keptuve. Užpilkite daržovių mišiniu. Likusį jogurtą išplakite su kardamonais ir ciberžolėmis, užpilkite ant viršaus ir troškinkite 60 mimučių iš anksto pakaitintoje 180 laipsnių temperatūroje maždaug ties orkaitės viduriu.
Tuo tarpu plonai nulupkite agurką, perpjaukite išilgai pusiau ir pašalinkite sėklas. Agurką supjaustykite labai mažais kubeliais. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Prieš nešdami ant stalo papuoškite šiais priedais bulves.