Energetinė vertė: 202 kcal
1 miltinga bulvė,
1/2 ryšulėlio sriubos prieskonių,
1/2 arb. š. mairūnų,
žiupsnelis kmynų,
laurų lapas,
10 g sviesto,
1/2 svogūno,
30 g pievagrybių,
1 arb. š. miltų,
truputis tarkuotos citrinos, žievės,
druskos,
pipirų,
pagal skonį česnako,
1 valg. š. susmulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Sriubos prieskonius taip pat susmulkinkite. Į puodą įpilkite 2 puodelius vandens, sudėkite daržoves ir užvirkite. Suberkite prieskonius, patroškinkite maždaug 30 minučių. Svogūnus supjaustykite kubeliais, kitame inde ar keptuvėje aukštais kraštais lengvai apkepkite svogūnus ir supjaustytus grybus.
Pabarstykite miltais ir dar šiek tiek viską pakepinkite. Supilkite viską kartu, užtarkuokite šiek tiek citrinos žievės ir pavirkite dar 3 minutes. Tuomet įberkite druskos, pipirų ir pagal skonį česnako. Prieš padedant ant stalo, pabarstykite sriubą petražolėmis.