M o r e n g u i:
6 kiaušinių baltymų,
320 ml cukraus,
žiupsnelis druskos.
K r e m u i:
450 ml saldžios grietinėlės,
500 ml jogurto,
500-700 g braškių (šviežių ar šaldytų),
mėtų lapelių papuošimui.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių karščio. Ypatingai švariame ir sausame dubenyje elektriniu mikseriu išplakite kiaušinių baltymus labai tiksliai atskirtus nuo trynių ir lukštų iki standumo, t.y. kol apvertus dubenį baltymai iš jo nebekrinta.
Švelniai įmaišykite druską su cukrumi ir plakite kol viską gerai išmaišysite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite lygiu sluoksniu morengų masę. Kepkite orkaitėje apie 2 valandas.
Kremui išplakite grietinėlę iki standžių putų ir sumaišykite su jogurtu. Braškes perpjaukite pusiau ir pasilikite pačias gražiausias puseles torto viršaus dekoravimui (apie 200 g), likusias sutrinkite. Atvėsusį morengą perpjaukite pusiau į lygias dalis. Vieną dalį užtepkite kremu maždaug pusė kiekio ir lygiu sluoksniu užtepkite ant jo trintas braškes.
Ant viršaus uždėkite antrą morengo dalį. Likusią kremo dalį užtepkite lygiu sluoksniu ant viršaus ir gražiai papuoškite braškių puselėmis ir mėtų lapeliais. Morengus jūs galite pasiruošti iš anksto, tik būtina laikyti sausoje vietoje, o visą tortą gaminti reikia nedelsiant prieš patiekiant į stalą, nes morengas greitai sugeria kremą ir minkštėja.