2 šviežios bulvės,
100 g ankštinių arba žalių žirnelių,
300 g vištienos,
raudonasis svogūnas,
4 marinuoti agurkėliai,
4 kiaušiniai,
4 šaukštai majonezo,
nedidelis ryšelis krapų,
keli peletrūnų lapeliai,
pusė nedidelės citrinos,
2 šaukštai acto.
GAMINIMAS:
Krapus ir peletrūnus susmulkinkite, gerai sumaišykite su majonezu. Įpilkite citrinų sulčių, įberkite truputį žievelių ir išmaišykite. Žirnių ankštis dėkite į verdantį vandenį ir 1-2 minutes pavirkite. Tada tuoj pat perkelkite į labai šaltą vandenį.
Paskui išgriebkite ir nusausinkite. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir nulupkite. Vištieną iškepkite ant grotelių. Svogūną supjaustykite labai plonais pusžiedžiais, agurkus-plonais griežinėliais. Sumaišykite bulves, agurkus, svogūnus ir žirnelius.
Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis ir laikykite karštai.Sūdytame ir actu pagardintame vandenyje išvirkite kiaušinius be lukštų. Serviruokite salotas: pirmiausia krėskite į lėkštes daržovių, ant jų dėkite karštos vištienos. Ant viršaus graitai tepkite po šaukštą majonezo ir uždėkite po kiaušinį. Tiekite kaip galima greičiau.