200 g šparaginių pupelių,
400 g konservuotų pupelių,
100 g alyvuogių be kauliukų,
370 g (2 skardinės) konservuotų tunų,
bulvių,
kiaušinių,
2 gūžės salotų,
8 vyšniniai pomidorai.
U ž p i l u i:
2 šaukštai stambiagrūdžių garstyčių,
česnako skiltelė,
šaukštelis cukraus,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Česnaką nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su garstyčiomis, cukrumi, actu ir aliejumi. Pagardinkite pipirais ir druska. Uždenkite ir 15 minučių palikite. Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Kiaušinius kietai išvirkite, užpilkite šaltu vandeniu, nulupkite.
Šparagines pupeles nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir 6 minutes palaikykite puode su verdančiu vandeniu. Tada iš karto dėkite į puodą su šaltu vandeniu ir atšaldykite. Paskui vėl supilkite į kiaurasamtį. Konservuotas pupeles nuvarvinkite. Alyvuoges supjaustykite žiedeliais. Tunus sumaigykite šakute gana dideliais gabalais.
Salotų lapus išskirstykite, nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į didelį dubenį. Apšlakstykite 2 šaukštais užpilo. Bulves ir kiaušinius supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite pusiau.
Bulves, kiaušinius ir pomidorus išdėliokite ant dubens kraštų. Šparagines ir konservuotas pupeles sumaišykite su alyvuogėmis ir suberkite į dubens vidurį. Ant viršaus dėkite tuno gabalėlius. Apliekite užpilu.