400 g kiaulienos filė,
400 g jautienos filė,
350 g jaučių kepenų,
100 g lašinukų,
100 g svogūnų,
kiaušinis,
300 g morkų,
druskos,
maltų pipirų.
M a r i n a t u i:
šaukštelis druskos,
keli karčiųjų pipirų žirneliai,
keli kvapiųjų pipirų žirneliai,
kalendrų,
laurų lapelių.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą: vandenį užvirkite, sudėkite prieskonius, puodą uždenkite, pakaitinkite. Paskui atvėsinkite. Nuo kiaulienos ir jautienos pašalinkite plėves, supjaustykite maždaug 200 g dydžio gabalais ir pamarinuokite. Paskui mėsą išimkite iš marinato, nuplaukite, kad neliktų kalendrų grūdelių bei laurų lapelių.
Mėsą stambiai sumalkite arba smulkiai supjaustykite, pridėkite druskos, pipirų, kubeliais pjaustytų morkų ir gerai išmaišykite. Kepenis gerai nuplaukite, nupjaustykite plėves, išpjaukite gyslas, supjaustykite mažais gabaliukais ir pabarstykite druska. Lašinukus supjaustykite kubeliais ir pačirškinkite. Į juos sudėkite kepenis ir apkepkite.
Tada pridėkite pjaustytų morkų, susmulkintus svogūnus ir dar viską pakepinkite. Kepenis atvėsinkite ir sumalkite. Į jas įmuškite kiaušinį. Jei reikia, pridėkite druskos ir visus produktus gerai išmaišykite. Paruoštą mėsą perskirkite pusiau. Vieną dalį dėkite ant maisto plėveles, išplokite maždaug 2 cm storio sluoksnį, ant viršaus dėkite pusę kepenų įdaro ir susukite vyniotinį.
Jį įvyniokite į plėvelę ir suriškite virvele. Iš likusios mėsos ir kepenų padarykite kitą tokį pat vyniotinį. Virkite 1 1/2-2 1/2 valandos. Išvirusius vyniotinius lengvai paslėkite ir laikykite vėsioje patalpoje.