Maltos mėsos vyniotinis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Maltos mėsos vyniotinis


INGREDIENTAI:

400 g kiaulienos filė,
400 g jautienos filė,
350 g jaučių kepenų,
100 g lašinukų,
100 g svogūnų,
kiaušinis,
300 g morkų,
druskos,
maltų pipirų.

M a r i n a t u i:
šaukštelis druskos,
keli karčiųjų pipirų žirneliai,
keli kvapiųjų pipirų žirneliai,
kalendrų,
laurų lapelių.


GAMINIMAS:

Paruoškite marinatą: vandenį užvirkite, sudėkite prieskonius, puodą uždenkite, pakaitinkite. Paskui atvėsinkite. Nuo kiaulienos ir jautienos pašalinkite plėves, supjaustykite maždaug 200 g dydžio gabalais ir pamarinuokite. Paskui mėsą išimkite iš marinato, nuplaukite, kad neliktų kalendrų grūdelių bei laurų lapelių.

Mėsą stambiai sumalkite arba smulkiai supjaustykite, pridėkite druskos, pipirų, kubeliais pjaustytų morkų ir gerai išmaišykite. Kepenis gerai nuplaukite, nupjaustykite plėves, išpjaukite gyslas, supjaustykite mažais gabaliukais ir pabarstykite druska. Lašinukus supjaustykite kubeliais ir pačirškinkite. Į juos sudėkite kepenis ir apkepkite.

Tada pridėkite pjaustytų morkų, susmulkintus svogūnus ir dar viską pakepinkite. Kepenis atvėsinkite ir sumalkite. Į jas įmuškite kiaušinį. Jei reikia, pridėkite druskos ir visus produktus gerai išmaišykite. Paruoštą mėsą perskirkite pusiau. Vieną dalį dėkite ant maisto plėveles, išplokite maždaug 2 cm storio sluoksnį, ant viršaus dėkite pusę kepenų įdaro ir susukite vyniotinį.

Jį įvyniokite į plėvelę ir suriškite virvele. Iš likusios mėsos ir kepenų padarykite kitą tokį pat vyniotinį. Virkite 1 1/2-2 1/2 valandos. Išvirusius vyniotinius lengvai paslėkite ir laikykite vėsioje patalpoje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668