Energetinė vertė: 1380 kcal
600 g miltingų bulvių,
1 svogūnas,
40 g margarino,
2 morkos,
1/2 saliero šaknies,
2 porai,
1 1/2 l vandens,
druskos,
baltųjų pipirų,
2 laurų lapai,
4 grūdeliai kvapių pipirų,
2 ryšulėliai petražolių,
125 g grietinėlės.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Margariną pakaitinkite puode. Svogūnus suberkite ir pakaitinkite, kol jie taps skaidrūs. Morkas, porus ir saliero šaknį nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.
Sudėkite į puodą ir maišydami pakepkite 5 minutes. Užpilkite karštu vandeniu. Sudėkite bulvių kubelius, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite laurų lapus ir prieskonius. Užvirkite. Po to 20 minučių patroškinkite ant mažos ugnies.
Sriubą perkoškite per sietą. Vėl supilkite į puodą. Nuplaukite petražoles, nusausinkite ir susmulkinkite. Sudėkite petražoles, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Nuimkite nuo viryklės, pilkite į lėkštes ir neškite ant stalo.