1 kg lyno, 
3 šaukštai miltų, 
1/2 stiklinės aliejaus, 
prieskonių, 
1/2 kg raudonųjų gūžinių kopūstų, 
2 svogūnai,
20 g sviesto svogūnams pakepinti,
truputis miltų, 
1/4 stiklinės raudonojo vyno,  
1/2 citrinos sulčių, 
cukraus, 
druskos.						
			
			
            
			
GAMINIMAS:
			
	
	
					   
			Paruoštas nusausintas lynas supjaustomas gabalais. Sie pabarstomi pipirais, pasūdomi, pavoliojami miltuose ir apkepinami aliejuje arba svieste.
Kopūsto gūžė supjaustoma ir nuplikoma verdančiu vandeniu. Į kopūstus sudedami svieste pakepinti svogūnai su trupučiu miltų, supilamas raudonasis vynas, citrinos sultys, cukrus ir viskas kartu troškinama uždarame inde. Baigiant troškinti, sudedami apkepinti lyno gabaliukai ir dar 1/2 val. patroškinama.
Sudedama į pusdubenį kartu su troškintais kopūstais. Atskirai patiekiamos virtos bulvės.