Energetinė vertė: 1280 kcal
1 ryšulėlis pipirnių,
1 poras,
3 valg. š. sviesto,
3 miltingos bulvės,
1 l paukštienos arba vištienos sultinio,
2 riekės skrudinamosios duonos,
pipirų,
druskos,
150 g Crėme fraiche.
GAMINIMAS:
Pipirnes nuplaukite, atskirkite lapelius nuo kotelių. Paimkite tik baltąją poro dalį, nuplaukite ir supjaustykite žiedeliais. Pusę sviesto ištirpinkite puode ir patroškinkite jame supjaustytus pipirnių kotus ir porus. Bulves nuskuskite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu, uždenkite ir pavirkite pamaišydami ant mažos ugnies mažiausiai 30 minučių. Susmulkintus pipirnių lapus pašutinkite viename šaukšte karšto sviesto. Nupjaukite duonos riekių plutą, supjaustykite jas kubeliais ir likusiame svieste pagruzdinkite keptuvėje.
Sriubą pertrinkite per sietą arba išplakite maišikliu, įberkite druskos ir pipirų. Tuomet vėl ją pašildykite, sudėkite pipirnių lapelius ir kartu su Crėme fraiche užvirkite. Išpilstykite į sriubos lėkštes ar dubenėlius, pabarstykite karštais duonos skrebučiais ir tuoj pat neškite ant stalo.