Energetinė vertė: 2100 kcal
500 g nebirių bulvių,
druskos,
1 rūgštus obuolys,
1 konservuotas agurkėlis,
1 žalia paprika,
100 g rūkytos lašišos,
1 mažas stiklinis indelis perlinių svogūnėlių,
1 didelis svogūnas.
P a p u o š i m u i:
1/2 krepšelio pipirnių.
M a r i n a t u i:
6 valg. š. majonezo (120 g),
175 g jogurto,
1 citrinos sultys,
4 valg. š. acto,
druskos,
baltųjų pipirų,
žiupsnis cukraus,
2 valg. š. tarkuotų krienų.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu. Sudėkite į puodą, vandenį pasūdykite ir pavirkite uždengtas 25-30 minučių. marinatui sumaišykite inde majonezą su jogurtu. Paskaninkite citrinų sultimis, actu, druska, pipirais, cukrumi ir krienais.
Obuolius nuluokite, supjaustykite ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius. Obuolius ir agurkus susmulkinkite kubeliais. Nuplaukite papriką ir supjaustykite 1-2 cm dydžio gabaliukais. Perlinius svogūnėlius supilkite į kiaurasamtį, kad nulašėtų, tuomet padalykite galveles pusiau. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Viską sudėkite į vieną didelį dubenį.
Bulves nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite, kad atvėstų. Bulves nulupkite ir supjaustykite 1/2 cm storio griežinėliais. Tuomet sudėkite jas kartu su kitais produktais į dubenį. Užpilkite marinatu ir palengva išmaišykite.
Salotas 30 minučių palaikykite šaldytuve. Tada pabarstykite druska ir pipirais. Pipirnes nuplaukite tekančiu vandeniu. Aštriu peiliuku nupjaukite viršūnėles ir jomis papuoškite salotas.