Energetinė vertė: 1760 kcal
2 sūdytos silkės,
1 kg nebirių bulvių,
1 rūgštus obuolys,
2 konservuoti agurkai,
1/8 l karšto mėsos sultinio,
4 valg. š. vyno acto,
druskos,
baltųjų pipirų,
žiupsnis cukraus,
100 g lašinių,
1 svogūnas.
GAMINIMAS:
Silkes per naktį užmerkite šaltame vandenyje. Bulves nuplaukite šepetėliu. Sudėkite į indą su vandeniu ir uždengę pavirkite 25-30 minučių. Po to nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite 1/2 cm storio griežinėliais. Silkių galvas nupjaukite. Nulupkite odą ir išrinkite kaulus. Filė nuplaukite po šaltu vandeniu. Nusausinkite.
Nulupkite obuolį, supjaustykite į keturias dalis ir išimkite sėklalizdžius. Silkės filė, obuolį ir konservuotus agurkus supjaustykite 1/2 cm storio, 3 cm ilgio lazdelėmis. Sumaišykite su bulvėmis. Užpilkite bulves mėsos sultiniu. Padėkite, kad atauštų. Sumaišykite actą, druską, pipirus ir cukrų ir užpilkite salotas.
Pamaišykite ir palaikykite šaldytuve 60 minučių. Lašinius supjaustykite kubeliais. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Lašinius pakepkite ant keptuvės. Tuomet įdėkite svogūnus ir viską paskrudinkite, kol pagels. Prieš padėdami ant stalo, užpilkite salotas šiuo karštu mišiniu. Silezišką mišrainę galima valgyti ir šaltą, ir karštą.