2 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
1 1/2 šaukšto kakavos miltelių,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Panna cotta:
500 ml tirštos (separuotos) grietinėlės,
100 ml smulkiai supjaustyto baziliko,
100 ml želė cukraus "Multi".
P a p u o š i m u i:
2 šaukštai cukraus sirupo,
šviežių aviečių,
cukraus pudros.
GAMINIMAS:
2 šaukštams cukraus s i r u p o imkite 70 g cukraus "Demerara",30 ml vandens. Cukrų ištirpdykite karštame vandenyje. Visą laiką maišykite. Ant silpnos ugnies virkite 5-10 minučių.
Išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, kakavos ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Tešlą išpilkite ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos. Kepkite 250 laipsnių karščio orkaitėje apie 5 minutes. Palikite atvėsti.
Su indeliais, į kuriuos pilsite Panna cotta", iškirskite 6 paplotėlius. Sumaišykite želė cukrų, grietinėlę ir bazilikus. Užvirinkite ir pakaitinkite maždaug pusę minutės. Supilstykite į 6 indelius ir palikite sustingti. Ant paplotėlių sudėkite "Panna cotta" ir apipilkite cukraus sirupu. Papuoškite uogomis ir apibarstykite cukraus pudra.