1kg lydekos,
100 g šviežių lašinukų,
prieskonių (pipirų, lauro lapelis, mairūnų),
prieskoninių daržovių (morka, salieras, petražolė, svogūnas),
druskos,
1 stiklinė pomidorų padažo (žiūrėti "Padažai").
GAMINIMAS:
Paruošta lydeka nusausinama, įtrinama prieskoniais, sumaišytais su druska, apdedama plonomis šviežių lašinukų riekelėmis, susukama į foliją ar celofaninį popierių, sudedama į keptuvą ir kepama orkaitėje ar krosnyje (sultims išgaravus, įpilama truputį karšto vandens). Patiekiama išimta iš folijos, sudėta į pašildytą pusdubenį ir supjaustyta gabaliukais. Puošiama žalumynais, citrinos griežinėliais. Tiekiama su keptomis bulvėmis ir pomidorų padažu.
Lydeka su lašinukais kepama ir kitaip — be folijos. Keptuvas išklojamas plonai supjaustytais lašinukais, dedama nepjaustyta lydeka, uždengiama lašinukais ir kepama karštoje orkaitėje ar krosnyje. Baigiant kepti, įpilama truputis grietinės.