1 kg pomidorų,
1 svogūnas,
1 šaukštas sviesto,
truputis druskos,
cukraus,
2 gvazdikėliai,
1 laurų lapelis,
2 šakelės petražolių,
250 ml sultinio,
200 ml baltojo vyno,
2 lydyti sūreliai,
1 šaukštelis krakmolo,
1 skiltelė česnako,
truputis pipirų,
3 šaukštai tarkuoto sūrio,
4 sumuštinių duonos riekelės.
GAMINIMAS:
Pomidorus pavirkite, kol suminkštės, ir sutrinkite smulkintuvu. Svogūną susmulkinkite ir pakepkite su sviestu. Keptą svogūną sumaišykite su pomidorų tyre, įdėkite laurų lapelį, įberkite gvazdikėlių, susmulkintų petražolių, supilkite vyną, sultinį ir užvirkite. Tada nuolat maišydami sriuboje ištirpinkite lydytus surelius.
Supilkite nedideliame vandens kiekyje išmaišytą krakmolą. Sriubą išpilkstykite į karščiui atsparius dubenėlius, o ant viršaus uždėkite pakepintas ir sviestu bei česnaku įtrintas duonos riekeles. Ant jų užberkite tarkuoto sūrio ir puodelius su sriuba įstatykite į iki 180 laipsnių karščio įkaitintą orkaitę. Laikykite, kol sūris ant duonos išsilydys ir parusvės.