2,5 l vandens,
700 g pomidorų,
500 g naminio faršo,
1 kiaušinis,
150 g ryžių,
100 g svogūnų,
2-3 skiltelės česnako,
truputis druskos,
pipirų,
žalumynų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Į faršą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir suformuokite graikinio riešuto dydžio kukuliukus. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir sutrinkite smulkintuvu. Svogūną susmulkinkite ir pakepkite su aliejumi. Į verdantį vandenį suberkite ryžius.
Kai jie užvirs, sudėkite kukuliukus ir virkite 5 min. Tada sudėkite pomidorus, svogūnus, įberkite druskos, pipirų ir virkite, kol ryžiai bus visiškai išvirę. Į išvirusią sriubą sudėkite sutrintus česnakus, puodą uždenkite ir palaikykite šiltai 20-25 min. Patiekite su susmulkintais žalumynais. Galima įdėti grietinės.